Kategoriler
Safran 20 GR
Safran 20 GR

Safran 20 GR (33352)

Fiyat : ₺10,00(KDV Dahil)


Hititler'den beri Anadolu'da ilaç olarak kullanılan, mutfakların vazgeçilmez baharatı safran; yüksek tansiyondan solunum sistemi şikayetlerine ve Alzheimer'a kadar birçok hastalığa çare olabiliyor Oldukça kıymetli bir baharat olan safran vücudumuz için birçok faydalar barındırıyor.

ADET

Artır Azalt
SAFRAN (ASPİR)
  • Depresyon: safranın hafif ve orta dereceli depresyon üzerine etkisi alanında yapılan klinik çalışmalarda bu baharatın özellikle hafif dereceli depresyona iyi geldiği belirlenmiş. 40 kişi üzerinde yapılan bir araştırmada, 6 hafta boyunca günde 30 mg safran tüketen depresyon hastalarının depresyona bağlı belirtilerinde azalma gözlemlenmiştir. Aynı araştırmalar, safranın adet öncesi sendromu belirtilerinin hafifletilmesinde de kullanabileceği yönünde sonuçlara sahiptir.
  • Göz: yapılan klinik araştırmalarda safran bitkisinin retinaya olan kan akışını arttırıcı özelliği ile retina hasarı, iskemik retinopati ve yaşa bağlı olarak gelişen makula dejenerasyonu tedavisinde kullanılabileceği yönünde sonuçlar elde edilmiş.
  • Obeziteyi önlüyor! Amerika'da yapılan yeni bir çalışmada, günde 176.5 mg safran tüketen kişilerin; yüzde 55 oranında sağlıksız atıştırmalardan vazgeçtiği, dolayısıyla kilo kaybettiği görülmüştür. Bu sayede de safran tüketimiyle obezitenin önlenebileceği öngörülmüştür.
  • Akne tedavisinde; safran, akne, leke ve siyah noktaların tedavisi içinetkilidir. Bunun için; bir tutam safran ve 4-5 fesleğeni mikserleyin. Yüzünüze bu karışımı 10-12 dakika masaj şeklinde uygulayın. Bu uygulama akne ve sivilce sorunun ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır.
NASIL KULLANILMALI

1 bardak safran çayı için bir tutam safran kullanabilirsiniz. Suyu kaynattıktan sonra 1-2 dakika soğumasını bekleyin ve safranı koyduğunuz bardağa dökün. Suyun rengi amber rengine dönene kadar bekleyin. Genellikle 5 dakika demlemek yeterlidir. Safran çayına çubuk tarçın ve/veya kakule
atabilir, şekerle tatlandırabilirsiniz. Pilavlara eklemek için, her iki su bardağı pirinç için bir tutam safran 2 yemek kaşığı ılık su içerisine
ıslatılır. Pilav piştikten sonra bu su eklenir ve karıştırılır.

 

Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için sitemizde çerez uygulaması vardır, toplanan kişisel verileriniz KVKK & GİZLİLİK VE GÜVENLİK açıklamamızda belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.