Gurbetçiler için özel hazırlık

Gurbetçiler için özel hazırlık

Yaz tatilinin başlaması ile birlikte Türkiye’de turizme yönelik çalışmalar da başladı. Her yıl yaz tatilinde milyonlarca kişinin ziyaret ettiği Türkiye’den götürülen en kıymetli hediyelerden biri Türk kuruyemişi olurken, ülkenin önde gelen kuruyemiş firmalarından Tuğba Kuruyemiş’te turistler için hazırlıklar başladı. Gurbetçilerin yanı sıra turistlerin ülkelerine dönüşte vakumlu olarak kuruyemiş götürdükleri belirtildi. 

Merkezi Aydın’da bulunan Türkiye’nin değişik il ve ilçelerinde yaklaşık 100 şubesi bulunan Tuğba Kuruyemiş, yaz sezonu boyunca turistlerden ve gurbetçilerden gelen talebi karşılayabilmek amacıyla kuruyemiş vakumlama çalışmalarına başladı.  Yazın Türkiye’ye tatile gelen gurbetçi ve turistlerin dönüşte yakınlarına ve sevdiklerine hediye olarak kuruyemiş götürdüğünü belirten Tuğba Kuruyemiş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tonkul, “Gurbetçilerimizin yanı sıra ülkemize ziyarete gelen turistlerin kuruyemişlerimize yoğun ilgisi var. Talep ettikleri ürünleri biz vakumlayıp paketleyerek veriyoruz. Özellikle turizm beldelerinde ülkemize has ürünler yoğun ilgi görüyor” dedi.

Türkiye’nin iklimi, denizi, kumu tarihi ve coğrafi güzellikleri kadar incirinden lokumuna kadar pek çok tadının da turistlerden yoğun ilgi gördüğünü belirten Tuğba Kuruyemiş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tonkul, “Kuruyemiş gibi ürünler doğal ortamlarda hava ile temas ederse bozulur. Vakum bunu engelliyor. Ambalajın içinde hiçbir şekilde hava kalmıyor. Gurbetçilerin ve turistlerin vakumlu ürünleri tercih etmesinin sebebi, ürün haftalarca beklese bile ilk günkü gibi tazeliğini koruyor” dedi. 

Etiketler: Blog l Tuğba Kuruyemiş, gurbetçiler için özel hazırlık
Haziran 16, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için sitemizde çerez uygulaması vardır, toplanan kişisel verileriniz KVKK & GİZLİLİK VE GÜVENLİK açıklamamızda belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.