Kategoriler
KARANFİL

Karanfil ağacının çiçeklerindeki tomurcuklardan üretilen baharat siyah renkte ve odunumsu yapıda olup oldukça hoş bir kokuya sahiptir. Tat vermesi açısından yemeklere katılarak tüketilmesinin yanı sıra çay yapımında da kullanılır. Bir diğer kullanım yolu ise antiseptik özelliğinden dolayı ağza atılarak kullanılır.  İçeriğinde yüksek oranda bulunan demir, protein, fosfor,  kalsiyum, karbonhidrat ve A, C vitaminleri bulunur.

FAYDALARI;

  • Karanfil içerisinde “eugenol” olarak bilinen mikrop öldürücü madde bulunur. Anti-mikrobiyal ve karyofilen bileşikleri bulunur.
  • Antiseptik özelliği dolayısı ile diş ve diş etleri için kullanılır.
  • Plak, diş eti iltihabı ve bakteriler üzerindeki etkisi nedeniyle ağız sağlığını korumak için doğal bir yöntem olarak karanfil çayı tüketimi önerilmektedir.
  • Balgam söktürücüye bir etkiye sahiptir. Öksürüğün kesilmesinde önemli bir rol oynar.
  • Sindirim sisteminin işlevlerini destekler, sindirimi düzenleyici etki gösterir. Şişkinlik ve hazımsızlık gibi sindirim sistemi problemlerini de giderir.
  • Kan dolaşımını hızlandırır.
  • Ağız kokusunu giderir.

KULLANIM ÖNERİLERİ;

 Çay için: 7 adet karanfil ezilerek 1 fincan kaynar suyun içine eklenir. Demlemeye bırakın. Çayı süzdükten sonra içebilirsiniz.

Yağ yakımı için: 1 yemek kaşığı karanfil,1 yemek kaşığı zencefil tozu ve 1 adet çubuk tarçını

demliğe koyup üzerine 2 bardak su ilave edin, demlemeye bırakın. Çayı süzdükten sonra içebilirsiniz.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için sitemizde çerez uygulaması vardır, toplanan kişisel verileriniz KVKK & GİZLİLİK VE GÜVENLİK açıklamamızda belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.