Kategoriler

Tarçın Çubuk 93 gr (30456)

Fiyat : 68,00 TL(KDV Dahil)
ÇUBUK TARÇIN

M.Ö. 2000’li yıllarda bile baharat ticareti aracılığıyla dünyanın pek çok yerinde kullanılan bu baharat, günümüzde de yaygın bir kullanım alanına sahiptir. Kalın kabuklu ve yaprak dökmeyen bir ağaçtan elde edilen tarçının hasadı için temel olarak ağacın kabuğu ve yaprakları kullanılır. Genellikle tatlılarda kullanılsa da çay gibi pek çok içeceğin içinde de tüketilebilen tarçının sağlık açısından pek çok faydası mevcuttur.

Endonezya Tarçınıdır. El ile kolaylıkla kırılır.

FAYDALARI;

  • Kan şekeri düzeyini azaltmada yardımcı olur.
  • Tarçın, iyi bir antioksidan kaynağıdır. Serbest radikallerin verdiği zararı azaltır.
  • Tarçının içindeki antioksidanlar, anti-inflamatuvar etkiye sahiptir.
  • İltihapları ve ağrıları azaltmada yardımcıdır.
  • Kas ağrısını, regl ağrılarını, yaşa bağlı ağrıları azalttığı çalışmalarla görülmüştür.
  • Ağız bakterilerini ortadan kaldırdığı için ağız kokusuna karşı kullanılabilir.
  • Enfeksiyonlara ve virüslere karşı savaşır. Doğal bir antibiyotik ve anti-virüstür.

KULLANIM ÖNERİLERİ;

Tarçın çayı: 1 Çubuk Tarçını bardağınıza koyun. Üzerine kaynamış suyu ekleyin. 8-10 dakika kadar demlenmesi için bekleyin. İsteğe bağlı olarak bal ile tatlandırabilirsiniz.

Yağ yakımı için: Günlük içtiğiniz suyun içerisine 5-6 adet çubuk tarçın koyduğunuz zaman, kan şekeriniz düzenlenmiş ve zayıflama süreciniz başlamış olur. Sabah aç karnına ve yatmadan önce tüketilmesi daha etkilidir.

Diş çürükleri için: Tarçının anti bakteriyel özelliğinden dolayı diş çürüğü ve diş eti hastalıklarına karşı önemli derecede olumlu etkisi vardır. Diş eti ve dişlerde oluşan bakterileri öldürür. Tarçınlı su ile yapılan gargaralar anti-bakteriyel olarak kullanılmaktadır.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için sitemizde çerez uygulaması vardır, toplanan kişisel verileriniz KVKK & GİZLİLİK VE GÜVENLİK açıklamamızda belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.